AEO TANÚSÍTVÁNY MEGSZERZÉSE

Általunk készített Önértékelési Kérdőív magas szakmai színvonalú. Valamennyi AEO-auditáló vámszerv elfogadta, dicsérte. Munkánk sikerét az is mutatja, hogy mindezidáig 11 vállalat sikeres AEO engedélyezésében működtünk közre. AEO monitoring tevékenységünk folyamán a megbízónk AEO státusz feltételeinek és kritériumainak biztosítása, a megfelelőség fenntartása érdekében folyamatos auditot tartunk, kiértékeljük a változásokat, a hatóság felé kötelező változás bejelentés megtesszük és javaslatot teszünk a szükségesnek ítélt változtatásra.

STRATÉGIAI ÉS OPERATÍV TERVEZÉS

Közreműködünk rövid és hosszú távú vámstratégiák kialakításában annak érdekében, hogy a megbízó vámszakmai döntései, tevékenysége értéknövelő elemként jelentkezzen. A folyamatosan változó nemzetközi kereskedelmi, adott esetben termelési igényekkel és az alkalmazandó vámelőírásokkal összhangban komplex vámstratégiát ajánlunk, mely biztosítja a folyamatok optimális működését.

ENGEDÉLYEK BESZERZÉSE

Vállaljuk akár az általunk javasolt koncepcióhoz vagy a megbízó által kidolgozott stratégiához szükséges vámszakmai és egyéb kapcsolódó engedélyek, engedélyezési feltételének vizsgálatát. Az engedélykérelem kitöltését vállaljuk. Szakmai kapcsolatot tartunk a vámhatósággal az engedély kiadásáig. Így optimalizálható az engedélyezési eljárás idő és költségráfordítása.

PREVENTÍV AUDIT

Preventív audit tevékenységet végzünk olyan gazdálkodók részére, akik a hatósági ellenőrzés előtt, hatóságok által használt szempontrendszer figyelembevételével kívánják „átvilágítani” meghatározott időszakra vonatkozó tevékenységüket, megelőzve az esetleges hatósági ellenőrzés kellemetlen végeredményét. Igény esetén kockázati összeg meghatározásával mutatjuk be a valós pénzügyi kockázatokat, teszünk javaslatokat.

FOLYAMATOPTIMALIZÁLÁS

Jó rendszerező és elemző készséggel rendelkező kollégáink auditálják a már működő külkereskedelmi folyamatokat, a tervezett fejlesztések várható hatásait és partnereink managementjével együttműködve kialakítják a bevezetendő és követendő rövid és hosszú távú vámstratégiákat, szükség esetén optimalizálják azokat.

OKTATÁS

Széles körben végzünk komplex oktatási terv és tematika alapján vállalatok részére szakmai alapozó és továbbképzéseket, célzott tréningeket. Szakoktatóink termelő, kereskedő, logisztikai szolgáltató és tanácsadó tevékenységet végző partnereink részére biztosítanak magas szintű átfogó és/vagy célzott tematikájú felkészítést, továbbképzést. Profi trénereink OKJ-s szakmai oktatásban és az MLBKT SCM Tréning Központ trénereiként működnek közre.

SZAKMAI HELP-DESK SZOLGÁLTATÁS

Egyeztetett időpontokban történő vagy folyamatos rendelkezésre állás szakmai ügyekben. Tanácsadói típusú háttértámogatás kiterjed, vámtarifa számok meghatározására, ellenőrzésére, vámfolyamatokra, közvetett adózási ügyekre, szakmai profilba tartozó tanácsadásra.

HATÓSÁGI ELLENŐRZÉS TÁMOGATÁSA

Vámhatósági ellenőrzések során a megbízókat szakmailag támogatjuk. Cégünk nagy esetszámban képviseli sikeresen megbízóit a vámhatósági ellenőrzéseken és/vagy az így indult jogorvoslati ügyekben. A hatósági ellenőrzés különböző eljárási mozzanataiban személyesen közreműködünk. Igény esetén a már elkészült hatósági iratok alapján adunk tájékoztatást, javaslunk intézkedést, értelmezzük a megbízó számára a tényállást.

AUDIT KÖZREMŰKÖDÉS

Igény szerint részt veszünk a megbízóknál, tevékenységüket átvilágító belső és külső cégek által tartott ellenőrzésekben, auditokon (pl. SAP, ill. SOX audit). Részt veszünk a belső vállalati folyamatokban szükséges ellenőrzési pontok, ellenőrzési felületek kialakításában és azok gyakorlati bevezetésében. Elvégezzük a megbízó más alvállalkozójának, logisztikai szolgáltató tevékenységének, számlázási tevékenységének ellenőrzését. Ezek a szolgáltatási feladatok jelentős költségmegtakarítást eredményeznek.

2. FOKÚ JOGORVOSLAT

NAV által hozott jogsértő határozatok elleni jogorvoslati ügyekben megbízás alapján tanácsadóként, szükség esetén jogi képviselő támogatójaként részt veszünk. Szakmai véleményünket külön iratban vagy a jogorvoslati beadványban megfogalmazzuk.

KTF IGÉNYLÉS

Termékek áruosztályozását elvégezzük, a megfelelő vámtarifa számot meghatározzuk. Annak érdekében, hogy a vámeljárások során a vámkezelést végző vámszerv kétséget kizáróan elfogadja a termékek áruosztályozását, tarifaszám besorolását, Kötelező Tarifális Felvilágosítás határozatot szükséges engedélyeztetni. A kérelmet elkészítjük a szükséges hatósági egyeztetést intézzük.

SZÁRMAZÁSVIZSGÁLAT

Áruk származó helyzetének megállapítása, minősítése. Kedvezményes piacra jutás feltételeinek vizsgálata. Kumuláció feltételvizsgálata. Nyilvántartások, felállítása, véleményezése. Származási, kalkulációk és származási igazolások elkészítése (beszállítói nyilatkozat, hosszú távú beszállítói nyilatkozat, EUR1, Form-A).

2016 © Uniós Vám